پیمایش میان جنگل سیاخ دارنگون به کهمره سرخی

سطح برنامه: متوسط
مسافت طی شده: 13 کیلومتر
وضعیت آنتن دهی: در تمام نقاط امکان تماس وجود نداشت
نزدیک ترین مرکز درمانی: سعادت آباد
پوشش گیاهی منطقه: ارژن، شن، کیالک و بلوط
وضعیت آب وهوا: آفتابی

شرح گزارش:

دهستان سیاخ دارنگون نام دهستانی در بخش مرکزی شهرستان شیراز، استان فارس است. این دهستان از تعداد زیادی روستا به نام‌های آبسرد (حسین آباد)، میشوان، نوروز آباد، دارنگون، اسلام آباد، محمود آباد، شیب جدول، ایور، بابا ایور، دره، کدنج، قلعه چوبی و… تشکیل شده‌است. روستای کدنج به عنوان مرکز دهستان سیاخ دارنگون شناخته شده ‌است. سياخ دارنگون يکي از نقاط زيبا و بکر در بخش مرکزي شهرستان شيراز، استان فارس در ايران است. سفر به منطقه سیاخ دارنگون دیار کوه‌ها و دره‌ها،چشمه‌ها و باغ‌های باصفا: در ابتدای جاده شیراز – خان زنیان- بوشهر- از راه پلیس راه بوشهر و پل گچی به سمت بوشهر حرکت می کنید پس از حدود ۱۰ دقیقه طی مسیر یک تابلو برگردان منطقه سیاخ دارنگون را به شما نشان می دهد که به سمت شیراز در سمت راست جاده یک طاق نصرتی مزین به نام تیپ ۳۳ زرهی شیراز است که از زیر آن می گذرید.

معرفی کلی کوهمره سرخی:

کوهمره سرخی که در زمان قاجار به آن کوهمره شکفت می گفته اند و گاه کوهمره سیاخ نیز نامیده می شده، از سلسله جبال صعب العبور و مرتفعی تشکیل شده است. مناطق مسطح آن دشت های سیاخ و شوراب است. در قسمت غربی و جنوب غربی، در کوهپایه ها زمین تا حدودی هموار می شود و نواحی مسطح شیب دار و کوچکی بوجود می آورد که دو بلوک چنار فاریاب و کوهمره پائین در آن واقعند. در بقیه نقاط، ساکنان بومی در روستاهایی که در دره ها یا ارتفاعات واقعند، زندگی می کنند. مساحت کل کوهمره سرخی حدود ۲۷۳ هزار هکتار تخمین زده می شود که ۲۰۰ هزار هکتار آن مراتع مشجر کوهستانی و جلگه ای است. فاصله نزدیک ترین روستا به شیراز ۳۰ کیلومتر و دورترین روستا ۱۳۰ کیلومتر است.

شرح برنامه:

برنامه پیمایش سیخ دارنگون به کهمره سرخی در تاریخ 15/2/1402 باحضور 18نفر از باشگاه بامداد آرکا طلوع خورشید اجرا شد.

شروع برنامه ساعت 6 است. محل تجمع کوهنوردان میدان معلم بود و راس ساعت 7خودروی مینی بوس حامل کوهنوردان به روستای محمودآباد رسید. ساعت 7:15 پیمایش به سمت غرب آغاز گردید. پس از سه کیلومترپیمایش ساعت  ۸:۳۰ در سایه درختان بلوط صبحانه صرف شد. سپس ادامه مسیر دادیم. پس از سه ساعت پیمایش به محل یورد عشایر رسیدیم. در این محل چاه آبی وجود داشت منتها آب قابل شرب نبود. بانوی عشایر با دوغ و کشک از تیم پذیرایی کردند. در این محل ناهار صرف شد و حدود ساعت 15حرکت را شروع کردیم. ساعت 16:30 به روستای سعادت آباد کهمره سرخی رسیدیم. و ساعت 17:30 میدان معلم و برنامه پایان یافت. یک خاطره ی خوب به خاطراتمان اضافه شد.

نکات مهم در مورد این پیمایش:

  • در طول مسیر آب قابل شرب نیست.
  • لباس گرم و بادگیر حتما همراه داشته باشید.

اسامی شرکت کنندگان: محمد متقی (راهنما)، فرزانه ژیانی (سفیر محیط زیست)، سحر دشتیانی (امدادگر)، مریم یزدانی (سرقدم)، سعید رحیمی (تیم نگهدار)، نرجس هنرور، نرگس جوادی، فرشته نظری، سارا شفیع خانی، فیروزه میرحسینی، مهنوش پورهادی، منصوره حاتمی، کیوان کرمی، ماهرخ مصلی نژاد، اختر باقر پور، هادی پور هاشمی، سوفیا توانگر، مهری خسروانی (سرپرست)

گزارش از: خانم مهری خسروانی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.