گزارش پیمایش دشت هلن

تاریخ اجرا: 3 الی 5 فروردین 1401

استان چهارمحال و بختیاری برای هر ایرانی یادآور طبیعت بکر و حیرت انگیز است. استانی کوچک که درست در فلات مرکزی و در مصاف با زاگرس و شگفتی های آن واقع شده است. زیبایی و سرسبزی جنگل های بلوط زاگرس و پیچ و خم‌های جاده‌ای روستاهای منطقه چشم هر بیننده ای را به خود خیره می سازد.
تنوع پوشش گیاهی منطقه در کنار رودخانه ها و ارتفاعات متنوع ترین گونه های جانوری را در خود جای داده است.از جمله می توان از خرس قهوه‌ای، کل، بز، شغال ،گراز، گرگ، سنجاب، و روباه نام برد.

منطقه حفاظت شده “دشت هلن”

این اسم، هر شنونده ای را به فکر فرو می برد و بی تاب رسیدن و دیدن منطقه می کند. این دشت وسیع محل کوچ و اتراق عشایر بوده است.

در دهه‌های نخستین قرن بیستم که پرستاری از آن سوی دنیا دلباخته پزشکی ایرانی از اهالی بختیاری می‌شود و نهایتاً سبب این ازدواج فراهم می‌شود. این بانوی غربی به ایران می آید. ریشه بختیاری این پزشک، هلن را با اهالی منطقه و عشایر ماَنوس می سازد. هلن با همسر خود به شهرهای مختلف رفته و خدمات پزشکی ارائه می دهد. سرانجام به هنگام نقشه‌برداری این منطقه به پاس خدمات درمانی این بانوی محترم، منطقه به نام هلن نامگذاری می شود.

سد کارون چهار

سد کارون ۴ در حدفاصل سیوند لردگان به دهدز از توابع استان چهارمحال بختیاری، واقع شده است. این سد بر روی سرشاخه های اصلی رودخانه کارون از جمله رودخانه ارمند احداث شده. این سد را می توان به عنوان بزرگترین سد دو قوسی خاورمیانه نام برد.

شرح برنامه:

روز اول:

باشگاه بامداد به قصد دیدن منطقه تاریخ سوم فروردین ساعت پنج صبح حرکت خود را از فلکه معلم شروع کرد و بعد از سوار شدن بچه های سپیدان بسمت یاسوج حرکت کردیم و نرسیده به لردگان بسمت روستای رفن ( اقامتگاه بومگردی و گردشگری امید سرتاج ) رفتیم. ساعت ۱۲/۳۰ به روستا رسیدیم. ساعت ۲ وارد اقامتگاه شدیم. از شانس خوب تیم، در همین زمان عروسی نیز در روستا برپا بود. با کسب اجازه از صاحب مجلس، دوستان بامداد هم در این مراسم شرکت کردند.

پس از کمی استراحت، ساعت 17 همراه با راهنما به سمت رودخانه حرکت کردیم.

برای صرف شام به اقامتگاه برگشتیم.با تدارک مدیر اقامتگاه مراسم شب نشینی در کنار رودخانه و همراه با موسیقی زنده داشتیم.

روز دوم:

پنجشنبه 4 فروردین به قصد دیدن کارون 4 حدودا یکساعت و نیم از روستای رفن دور شدیم. سوار قایق شدیم. کرایه قایق به ازای هر نفر پنجاه هزار تومان بود و هر قایق ۶ نفر گنجایش داشت.

به ارتفاعات رفتیم. از فضای زیبای منطقه لذت بردیم. برخی از دوستان بازی های آبی انتخاب کردند. به اقامتگاه برگشتیم. شب باد شدیدی میامد و محفل موسیقی را در اقامتگاه برگزار کردیم.

روز سوم:

جمعه 5 فروردین، همراه با راهنما بسمت پایین رودخانه رفتیم. مسیر پر از گلهای متنوع زرد و کوچک بهاری بود. منظره ای که پیش رو داشتیم با وجود کلبه ای کوچک و دشت گندم، شبدر و یونجه فضای دلنشینی را بوجود آورد..

ساعت 13 اقامتگاه را ترک و ساعت 21:30 شیراز بودیم.

اسامی شرکت کنندگان:

خانم ها؛ زهرا حسنی ، حمیده حسنی، سلیمه طارمی زاده، زهره قاسمی، مهناز مکتبی فر، زهرا خاکپور، فرزانه ژیانی، شهلا رضوانی، فیروزه میرحسینی، نگین صالحی، ناهید صالحی، لیلا توانگری، سهیلا بخشی، علیا مکتبی فرد (مربی)، پریچهرخرم (سرپرست)
آقایان؛ محمد رضا شیرزادی، امین بذرافکن، محمودریاستی

گزارش از: خانم پریچهر خرم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.