صعود به قله درفک و برزکوه

قله درفک

قله درفک رشته کوه البرز مرکزی واقع شده است. این قله در استان گیلان واقع شده است. در منطقه عمارلو و در نزدیکی رودبار است.

بالای کوه درفک و در نزدیکی قله، فرورفتگی وجود دارد که به کاسه درفک معروف است. در سمت شمال این کاسه، دیواره ای با بیش از 500 متر ارتفاع قرار دارد. چند دهانه غار نیز در این کوه زیبا قرار دارد. معروف ترین آن، غار یخی یا غار برفی است.

عشایری که تابستان ها را در کاسه درفک سر می کنند، از برف های این غار برای تهیه آب مورد نیاز استفاده می کنند.

ارتفاع قله درفک 2714 متر از سطح دریا است.

شرح برنامه

روز اول:

طبق تقویم شش ماهه اول سال 1400، در روز 27 شهریور ساعت 14 از ترمینال کاراندیش شیراز به مقصد رشت حرکت کردیم. حدود ساعت 23 در دلیجان برای صرف شام توقف داشتیم.

روز دوم:

ساعت 5:40 به ترمینال رشت رسیدیم. طبق هماهنگی هایی که با راهنمای منطقه صورت گرفته بود، یک عدد مینی بوس در ترمینال منتظر ما بود. پس از حدود 2 ساعت، به سمت شهرستان پَره سر رفتیم. به محل اسکان رسیده و صبحانه را صرف کردیم و برای بازدید آبشارها آماده شدیم.

روستای بنون در منطقه خطبه سرا قرار دارد. حدود 50 کیلومتر از پَره سر تا روستای بنون فاصله است. ساعت 12:30 وارد جنگل های منطقه شدیم و به سمت آبشارها حرکت کردیم. منطقه بسیار زیبا و آبشاره یکی پس از دیگری زیباتر بودند.

در دل جنگل، مجتمع روستایی وجود دارد که از قبل برای ناهار با آنها هماهنگ شده بود. بعد از صرف ناهار، به سمت ساحل گیسوم حرکت کردیم و تا غروب خورشید، کنار دریا بودیم. ساعت 9 به محل اسکان برگشتیم.

روز سوم:

ساعت 3 بامداد بیدار باش اعلام شد. یک ساعت بعد سوار مینی بوس شدیم. در بین راه، راهنمای ما، آقای روزبه خلیق، به ما پیوستند.

ساعت 6:30 به امامزاده هاشم رسیدیم. و در نهایت پس از گذشت 4 ساعت به رستم آباد و روستای اَربُناب رسیدیم. ساعت 8:40 صعود را آغاز کردیم. ساعت 10:15 برای صبحانه توقف داشتیم و ساعت 12 به قله رسیدیم. حدود 35 دقیقه مشغول گرفتن عکس های یادگاری قله شدیم. پس از آن به سمت کاسه درفک رفتیم.به سمت غار برفی رفتیم تا بازدیدی هم از آن داشته باشیم. در کنار غار، برای ناهار توقف داشتیم.

ساعت 14:00 بطرف دیواره درفک حرکت کردیم تا دره ابر را از بالا مشاهده کنیم.  حدود 40 دقیقه هم در آنجا برای تماشای منظره و گرفتن عکس توقف داشتیم. مسیری نسبتا طولانی را تا رسیدن به روستا طی کردیم. ساعت 17:45 به روستا رسیدیم. سوار مینی بوس شده و به سمت محل اسکان برگشتیم. در تمام طول مسیر آنتن دهی موبایل خوب بود.

روز چهارم:

ساعت 6 صبح بیدار باش اعلام شد. 7 به سمت برزکوه حرکت کردیم. ساعت 8 اول گردنه بودیم. کنار جاده صبحانه را خوردیم و دوباره سوار مینی بوس شدیم.

ساعت 10:30 به دامنه کوه رسیدیم. منطقه بسیار زیبا است. از بین درختان سرسبز حرکت کردیم و ساعت 13 به قله رسیدیم.

بالای برزکوه و کنار قله مزار یکی از عرفای بنام عصر صفویه قرار دارد. بنای یادبود این عارف از خشت و گل است. این عارف منسوب به سلطان برزکوه یا شیخ جُنید انصاری است.

قله برزکوه 2300 متر ارتفاع دارد. این قله از ارتفاعات منطقه تالش است. اگر در زمستان و پاییز قصد صعود به این قله را دارید، حتما تجهیزات حرفه ای همراه داشته باشید.

مسیر برگشت با رفت متفاوت بود. به سمت روستا برگشتیم و ناهار را در روستا صرف کردیم.

ساعت 17 سوار مینی بوس شدیم و به طرف محل اسکان برگشتیم.

روز پنجم:

ساعت 6 صبح بیدار شدیم. صبحانه را در منزل صرف کردیم. وسایل خود را جمع کرده و در ساعت 8:30 سوار مینی بوس شدیم.

بطرف آبشار ویسادار حرکت کردیم. ساعت 10:30 به آبشار رسیدیم. این منطقه محلی تفریحی و گردشگری است که عموم مردم از آن بازدید می کنند.

آبشار ویسادار در سال 98 ثبت ملی شده است. این آبشار به رودخانه لمیر می ریزد. از مسیر فومن به سمت رشت رفتیم. ساعت 14 سوار اتوبوس شدیم و به سمت شیراز برگشتیم.

اسامی شرکت کنندگان:

خانم ها نگین قنبری جهرمی، لیلا فتحی، سلیمه طارمی زاده، مریم یزدانی، فریده رحمانیان، حنانه فرج پور، فرزانه ژیانی، بهاره جلیلی نیری، پردیس انوری پور، پریسا ترابیان، زهرا حقیقی، زهرا طاقدیسی (مسئول فنی)، سیما مکتبی فرد (سرپرست)

آقایان علی انوری پور، کسری صادقی کردآبادی، مهدی نورانی، سپهر نورانی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.