گزارش صعود به قله کوبری

صعود به قله کوبری – استان همدان (طرح سیمرغ)

26 الی 27 اردیبهشت 1400

 

بعد از صعود قله بلقیس، به قصد قله کوبری عازم استان همدان شدیم. طبق برنامه ریزی سرپرست برنامه، حدود یک روز برای تجدید قوا و استراحت همنوردان در نظر گرفته شده بود. در این روز به بازدید از شهر تویسرکان و منطقه پرداختیم.

شهر تویسرکان شهر تاریخی با قدمت سه هزار ساله و از نظر وسعت چهارمین شهر بزرگ استان همدان است که بر روی ویرانه های شهر قدیمی رود لاور پس از حمله مغول بنا شده است. این شهر با ادغام دو روستای (توی) و (سرکان) ایجاد شده است. این منطقه شهری حاصلخیز و آب و هوای کوهستانی دارد. در دامنه جنوب غربی کوه الوند قرار گرفته است و از آنجا که این منطقه مملو از دره‌های گردو است از این شهر با نام شهرطلایی سبز نیز یاد می شود

اطلاعات مسیر :
۱_ شهر سرکان در ارتفاع ۲۱۰۰ متری عبور از شهر و کوچه باغ ها در انتهای جاده در ارتفاع ۲۱۴۷ متری به جاده خاکی می‌رسیم. جاده دسترسی با آب بند پریوه و آبشار گرینو طی مسافت تقریبی ۵ کیلومتر به چمن سرهنگ ابتدای مسیر کوهپیمایی (دسترسی به این مکان با اکثر وسایل نقلیه امکان پذیر است)
۲_ اگر علاوه بر صعود به قله کوبری و یخچال قصد طبیعت‌گردی را نیز دارید، مسیر صعود شده را تا انتهای جاده ماشین رو (چمن سرهنگ) را طی نموده و پاکوب یال سمت چپ را تا انتهای دره قلعه حیدروآب بند سیاه کمر با طی مسافت حدود ۲ کیلومتر ادامه داده و به آبشاراللو و سایت صخره نوردی خواهید رسید و پس از استراحت در کنار این آبشار زیبا با گذر از دره پر آب و جنگلی برنامه به‌ پایان خواهد رسید.
۳_ اگر قصد صعود یک روزه را دارید می‌توانید در خط الراس علاوه بر بام استان همدان قله‌های یخچال، کوبری اردک مردک را به طول مسافت ۲/۵کیلومتر پیمایش نمایید. از بکر ترین و زیباترین منطقه کوهستان الوند بازدید نمایید. جهت ورود به مسیر۳ کیلومتری دره لاچی را انتخاب نموده و برنامه را در آب بند بویره و آبشار گرینو به پایان برسانید.
 ۴_ برنامه یک روزه دیگر پیمایش خط الراس شرقی الوند می باشد که علاوه بر بام استان همدان قله های یخچال و خاکو را می توانید با مسافت ۷کیلومتری ادامه دهید و به آبشار اللو رسیده و برنامه را با طبیعت گردی و گذار از دره پرآب و جنگلی به پایان برسانید.
 ۵ _ در صورتی که فرصت بیشتری دارید می توانید قله خاکو را به سمت شرق ادامه داده و پس از طی مسافت ۱/۵کیلومتری به قله شاه نشین خواهید رسید و همچنین می توانید برنامه خود را جهت صعود به قله کلاه قاضی ادامه داده و در غیر اینصورت جهت استراحت مسیر پناهگاه القدیر را انتخاب نمایید و برنامه خود را در نزدیکترین نقطه دسترسی ماشین رو (چال کوکی) به پایان برسانید.
کیلومتر مسافت های مسیر:
مسافت پای کار تا قله: 4/3 کیلومتر
مسافت سرکان تا چمن سرهنگ: حدودا ۵/۵ کیلومتر
چمن سرهنگ تا قله کوبری: ۴ کیلومتر
قله کوبری تا قله یخچال: ۷۰۰ متر
مسافت برگشت: حدود ۶ کیلومتر با احتساب صعود به قله یخچال
 دسترسی به آب: با توجه به چشمه های متعدد در مسیر (چمن سرهنگ) و (چشمه سرده) دسترسی به آب آسان است.
 وضعیت آنتن دهی: آنتن دهی همه جای مسیر هست.
محل شب مانی: فاقد جانپناه
مشخصات کلی قله کوبری:
رشته کوه: الوند، زاگرس مرکزی
ارتفاع قله: ۳۵۸۶
ارتفاع پای کار: ۲۱۰۰متر
مختصات قله:۳۴/۶۶۳۹۲۱
۴۸/۴۸۶۷۷۴
بهترین فصل صعود: بهار، تابستان، پاییز
وجه تسیمه: کو در زبان محلی به معنای کبک و بری به معنی تعداد زیاد اطلاق می شود و در اصطلاح محلی به محل زندگی کبکان کوبری گفته می شود.
پوشش گیاهی: پوشش گیاهی رشته کوه الوند دارای تنوع گیاهی بی نظیری به طوری که در دامنه‌های جنوبی آن تا ارتفاع ۲۷۰۰ متری درختان گردو وجود دارد گونه های دیگری نیز نظیر سماق، گیلاس کوهی ،گلابی کوهی و انواع بادام کوهی، گون،مفراح (تنها در کوهستان الوند وجود دارد )آویشن ،پونه کوهی، لاله های رنگارنگ ،ثعلب، موسیر و آذربه در دامنه‌های کوه های سرکان وجود دارد.
گونه‌های جانوری: گونه‌های جانوری متنوعی در منطقه وجود دارد که شامل جانداران نظیر بز، کل ، عقاب طلایی، روباه، کبک به وفو ریافت می شود.
گزارش صعود و شرح برنامه:
روز 26 اردیبهشت ماه در ساعت ۴ بامداد بیدار باش اعلام شد. سوار بر اتوبوس شده و از اقامتگاه خانه کوهنورد کوبری به ابتدای مسیر صعود به قله کوبری شهر سرکان رفتیم. در ساعت ۵:۲۰ به محل شروع برنامه رسیدیم.
شهر سرکان در ارتفاع ۲۳۰۰ متری از سطح دریا واقع شده که به نگین بهشت غرب ایران شهرت دارد و به پایتخت طلای سبز (گردو ) معروف است. بعد از گذشتن از میان کوچه باغ های زیبا و مناظر چشم انداز و در ارتفاع ۲۱۴۷ متری به جاده خاکی رسیدیم. این جاده مسیر دسترسی به آب بند بویره سرکان می باشد. بعد از طی مسافتی حدود ۵ کیلومتر در ساعت ۸:۴۵ به چمن سرهنگ ابتدای مسیر کوهپیمایی در ارتفاع ۲۸۵۰ متری رسیدیم. پس از صرف صبحانه و اتراقی کوتاه از پاکوب سمت چپ به مسیر خود ادامه دادیم. به چشمه بعدی (جلوگیره) که پناهگاه زارعی در بالادست این چشمه قرار دارد رسیدیم. این پناهگاه جهت صعود زمستانه شناخته شده است. لازم به ذکر است دسترسی به چمن سرهنگ با اکثر وسایل نقلیه امکان پذیر می باشد. در ابتدای مسیر چشمه آب و سرویس بهداشتی در دسترس می باشد.
بعد از کمی استراحت نفرات تیم عکس هایی به یادگار از مناظر زیبا گرفتند. در مسیر قله و با پشت سر گذاشتن شیبهای کم به چشمه بعدی در کنار گوسفند سرای شادی که در ارتفاع ۲۸۷۰ متری قرار دارد رسیدیم. بعد از عبور از آن تا ارتفاع ۳۲۵۰ متری چندین چشمه دیگر وجود دارد که آخرین چشمه زیر قله معروف به چشمه سرده می باشد.
در کنار چشمه سرده به صرف ناهار و استراحت مشغول شدیم. از چشمه سرده با گذراندن شیب ملایم در ساعت ۱۳:۴۱ دقیقه به قله کوبری بام استان همدان رسیدیم.
قله کوبری استان همدان با ارتفاع ۳۵۸۶ متر می باشد. از بالای قله می توان شهر سرکان را در جنوب شهر همدان و در شمال قله های رشته کوه الوند و مناطق حفاظت شده غرب کشور، امروله گنگاور و بیستون را به وضوح دید.
بعد از گرفتن عکس تیمی و انفرادی به سمت قله یخچال همدان حرکت کردیم.قله یخچال با ارتفاع ۳۵۸۰ دومین قله مرتفع استان همدان می باشد. به دلیل ذوب دیر هنگام برفهای این قله به آن یخچال گفته می‌شود. اولین برف پاییزی این کوه را سفیدپوش می‌کند و حتی در تابستان دارای هوای بسیار سرد است. بیشترین آب ورودی به سد اکباتان از طریق همین قله تامین می شود. در ساعت ۱۴:۴۵دقیقه به قله یخچال رسیدیم.
بعد از فتح قله یخچال از مسیر پاکوب به سمت چشمه سرده حرکت کردیم. مسیرهای صعود به صورت پاکوب کاملا مشخص و با سنگ چین هایی در فواصل راه جهت راهنمایی مسیر، کوهنوردان به قله می رساند.
اعضای تیم درساعت ۱۸:۱۵ به چمن سرهنگ رسیدند. طبق هماهنگی و برنامه ریزی های انجام شده با ماشین به سمت آبشار اللو حرکت کردیم.
آبشار اللو در میان دره ای سرسبز در ۳کیلومتری شمال شرقی شهرستان تویسرکان واقع شده است. این آبشار از ارتفاعات سیاه کمر واقع در سلسله کوههای الوند سرچشمه گرفته و پس از ریزش به دره تویسرکان رودخانه سرکان را تشکیل داده است. ارتفاع آبشار در حدود ۱۰ متر است در ارتفاع ۲۳۳۰ متری از سطح دریا واقع شده است. پس از بازدید تیم از آبشار اللو و صرف شام به سمت خانه کوهنورد کوبری رهسپار شدیم که بعد از استراحتی کوتاه و جمع آوری وسایل تویسرکان را به مقصد شیراز ترک کردیم و در روز ۱۴۰۰/۲/۲۷ ساعت ۱۶عصر برنامه به پایان رسید.
سرپرست برنامه : خانم مهری خسروانی 
مربی : خانم علیامکتبی فرد
مسئول فنی : خانم زهرا طاقدیسی
امداد گر:  خانم سحر دشتیانی
راهنمایان برنامه: آقایان امیر توکلی محمد عبدالمالکی و سرکار خانم معصومه بیات (هماهنگ کننده شهرستان تویسرکان)
اسامی اعضای شرکت کننده :
بانوان پروانه نوروزی هفشجانی، شیرین محمدی، فرزانه ژیانی، فاطمه رضایی، ناهید قناعتیان،زهره قاسمی، آناهیتا نسیمی، زهرا شجاعی، صدیقه محمدی، کژال عاملی راد
آقایان فرزاد تابع بردبار، غلام حسین علیزاده، شهنام نوروزی هفشجانی، کاظم صالحی، اردوان محمودی فر، قادر رضازاده
گزارش از: آقای اردوان محمودی فر، خانم کژال عاملی راد

2 دیدگاه دربارهٔ «گزارش صعود به قله کوبری»

  1. فرزاد تابع بردبار

    با سلام خدمت تمای همنوردان در صعود قله کوبری ویخچال .
    جای تشکر دارد از تهیه وتنظیم گزارش صعود که یقینن جهت نگارش وتهیه ان وقت گذاشتن ،وبا مطالع ان تجدید خاطره برای من شد .امید وارم بتونیم دوباره ر صعود ی دیگر همنورد خوب برای همدیگر باشیم.باتشکر فراوان فرزاد تابع بردبار

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.