گزارش برنامه بازدید از چابهار

گزارش برنامه سفر نوروزی بازدید از منطقه چابهار
29 اسفند96 الی 6 فروردین 97

در تاریخ ۲۹ اسفند ،۹۶ موسسه کوه نوردی بامداد، سفر طبیعت گردی نوروزی خود را به همراه 34 نفر از اعضا و مهمانان به سمت استان سیستان بلوچستان  آغاز نمود. هدف برنامه دیدار از جاذبه های طبیعی و گردشگری بندر آزاد چابهار بود.ساعت 00:۱۵ روز 1 فروردین 97  سفرمان آغاز می شود. از مسیر میناب-بندرعباس به سمت استان سیستان و بلوچستان حرکت می کنیم. ساعت ۱۰ صبح از میناب عبور می کنیم. در یک مجتمع رفاهی نیمه ساخته مابین میناب و بندرعباس جهت صرف صبحانه می ایستیم. پس از آن وارد جاده سیریک می شویم و اولین جای دیدنی را از سر می گذارانیم: تالاب خور آذینی. تالاب آذینی در استان هرمزگان و در جنوب شرقی تنگه هرمز واقع است. این تالاب جزو مجموعه پهنه های تالابی است که به عنوان دلتای رود گز و حرا (هیوی) در فهرست سایت های رامسر ثبت شده است. تالاب آذینی (آذین) در جنوب دهستان بیابان از توابع شهرستان میناب و تقریباً در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی شهر و بندر سیریک قرار دارد.ناهار در کنار لنج های ماهیگیری این تالاب صرف می شود و پس از آن به سمت کوه مبارک حرکت می کنیم. کوه مبارک، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان جاسک در استان هرمزگان ایران است. اين روستا از زيبا ترين روستاهاي شهرستان جاسك به شمار مي آيد و در 60كيلومتري غرب شهرستان جاسك قرار دارد. وجود قلعه اي تاريخي كه قدمت آن به500سال قبل بر ميگردد از جاذبه هاي مهم و گردشگري روستاي كوه مبارك به شمار مي رود.این روستاي ساحلي كه داراي سواحل بكري است سالانه گردشگران زيادي را روانه روستاي مغ قنبر كوه مبارك مي كند. هنگام غروب آفتاب به این مکان می رسیم و فرصتی برای دیدار از سواحل آن نیست، بنابراین به مسیر خود به سمت زرآباد ادامه می دهیم.
بخش زرآباد یکی از بخش‌های شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان ایران است. زرآباد در 170 کیلومتری شهرستان کنارک درجنوب غرب استان قرار دارد، دسترسی به آب های آزاد از پارامترهای اقتصادی زرآباد است. تولید محصولاتی چون انبه، موز، زیتون، هندوانه، پاپایا، مهترین تولیدات کشاورزی این منطقه محسوب می شود. ساعت 23:20 یکم فروردین ۹۷ به زرآباد می رسیم. در ساختمان شهرداری که قبلا هماهنگی آن انجام شده بود، ساکن شده و به صرف شام و استراحت می پردازیم.
اکثر محصولات کشاورزی زرآباد به سراسر کشور و یا آسیای میانه صادر می شود و همین موضوع باعث ایجاد شرایط فوق العاده در بخش اشتغال و کشاورزی زرآباد شده است. دسترسی به آب های آزاد دریای عمان به خودی خود معرف اقتصادی پویاست که نمی توان از پتانسیل های این منطقه گذشت.
روز دوم فروردین: پس از صرف صبحانه، ساعت ۱۰ صبح به سمت باغات موز که تا زرآباد ۱۵ دقیقه فاصله دارد حرکت می کنیم. ۴ ساعت از زمانمان را در این مکان بسیار جالب می گذرانیم.به محل اسکان باز می گردیم. ساعت ۱۵ ناهار صرف می شود . ساعت ۱۷ به سمت جاذبه طبیعی و زیبای روستای درک، محلی که تلفیقی از بیابان و دریاست، حرکت می کنیم. این روستا در جنوب استان سیستان و بلوچستان و در سواحل مکران، از روستاهای بکر و زیبای گردشگری است که علاوه بر مردمانی مهربان و مهمان نواز، از چهار نمونه ساحل صخره ای، ماسه ای، شنی و مرجانی در فاصله نزدیک به هم برخوردار است. درک یا درگ، گویا در زبان محلی به معنی سکونت در کنار دره است.یکی از جاذبه های بسیار دیدنی ساحل درک وجود پلانکتون در هنگام شب و نوری که در امواج ساطع می شود است.پس از پذیرایی با حلوای محلی و نان یوخه شیرازی و شیرچای، که نوشیدنی بومی این خطه است، به خوردن آش رشته در کنار همسفرانمان می پردازیم. ساعت ۲۱:۳۰ به سمت محل اسکان و استراحت و شام حرکت می کنیم.
روز سوم فروردین: زرآباد را به سمت جاذبه طبیعی گل فشان ترک می کنیم. معروف ترین گل‌فشان ایران در منطقهٔ تَنگ در استان سیستان و بلوچستان و در شهرستان کنارک قرار دارد. این گل‌افشان مجموعه‌ای از چند تپه با ارتفاع متفاوت است که هم اکنون فقط یکی از آنها فعالیت گل‌فِشانی دارد. ساعت ۱۰:۳۰ صبح  به دیدار از پدیده گل فشان در نزدیکی روستای تنگ می پردازیم.پس از حدود ۲ ساعت  منطقه تنگ را به سمت کنارک و صرف ناهار و خرید ترک می کنیم. فاصله روستای تنگ تا کنارک ۸۲ کیلومتر است. ساعت ۱۸ پس از صرف ناهار و خرید از فروشگاه های استوک فروشی، کنارک را به سمت ساحل پزم تیاب ترک می کنیم. بندر صیادی پزم تیاب یکی از روستاهایی است که از توانمندی‌ها و پتانسیل‌های بالقوه گردشگری-تفریحی و اقتصادی خوبی برخوردار است و چون نگینی بر انگشتر در حاشیه دریای عمان با ساحلی آرام و دلنشینی که توجه هر ناظر و بیننده‌ای را بخود جلب می نماید، می درخشد. غروب را به نظاره می نشینیم و به پس از آن به سمت چابهار و استراحت و اسکان حرکت می کنیم.
روز چهارم فروردین، سفرمان از ساعت ۱۰ صبح آغاز می شود. به دیدن کوه های مریخی، تالاب لیپار می نشینیم.ساعت ۱۲‌:۱۰ به سمت بندر گواتر و قایق سواری و دیدار از جنگل حرا حرکت می کنیم. ساعت ۱۵ به سمت روستای گواتر برمی گردیم و ناهار را در خانه بومگردی که از قبل هماهنگ شده صرف می کنیم. ساعت۱۷.۳۰ به سمت  چابهار روانه می شویم.
روز پنجم فرورین، سفرمان به دیدار از قلعه پرتقالی ها و مسجد جامع تیس می گذرد. ساعت ۱۴ به محل اسکان بازمیگردیم و پس از صرف ناهار و استراحت بنا به در خواست همراهان به دیدار مجدد از ساحل پزم تیاب و تماشای غروب در سواحل صخره ای می گذرانیم. مجددا به خرید در بازار کنارک می رویم. ساعت ۲۱:۳۰ به چابهار برمی گردیم. برخی از همراهان به خرید در بازار و برخی جهت استراحت به محل اسکان باز می گردند.
روز ششم فروردین، ساعت ۱۰ صبح به سمت شیراز از مسیر جاده ایرانشهر حرکت می کنیم. ساعت ۸ صبح روز ۷ فروردین به شیراز باز می گردیم.
                                                                برای مشاهده سایر عکس های این برنامه، کلیک کنید.
اسامی شرکت کنندگان: هاشم خسروانی، سمیه صدیق، علی رضا دیبا، محمودرحمانی، شکوفه خسروانی اردکانی، فرشته شهریاری گرایی، شهرزاد کشتکار، شهلا کشتکار، جلیل کشتکار، زبیده شرفیان اردکانی، داوودفاطمی، هادی حسنی، فهیمه حسنی اردکانی، اعظم احمدی، رقیه تقدیری، حمیده فرمانی، دلسا خسروانی، دینا خسروانی، فاطمه ارجمندی بالاشهری، رضا صفری اردکانی، کیانوش جمشیدی، زهرا شهریاری گرایی، سعید حیدری، نغمه ابوقداره، نازنین فاطمی، نجمه دواساز، فاطمه اعتمادی، زهراحسنی اردکانی، محسن شرفیان، علی رضا رحمانی، معصومه حسنی اردکانی، عادل حسنی، فاطمه حسنی اردکانی.
سرپرست برنامه: شکوه خسروانی و فرشته شهریاری
ارسال گزارش: فرشته شهریاری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.